среда, 28 марта 2018 г.

Подорожуємо разом з Книгою


  
 Наприкінці березня у Новопразькому НВК проходив тиждень зарубіжної літератури, який організували та провели разом зі своїми вихованцями вчителі Федорова І. М. та Півняк І. Г. Учні подорожували сторінками улюблених книг, брали участь у літературних турнірах, вікторинах, конкурсах, демонструючи свої творчі здібності, ерудицію, знання кращих творів світового письменства.

   Школярі 5-6 класів взяли участь у конкурсі малюнків «Яскравий світ зарубіжної літератури» та стіннівок «Це цікаво знати кожному. Боги Давньої Греції». Кращими ілюстраторами визнані Вовченко Віка (5-А кл.), Якимчук Євгеній (5-А кл.), Усторой Валерій (5-А кл.), Сівова Даша (6 кл.).   Також шестикласники позмагались у інтелектуальному турнірі «Літературні розумники».
     До ніжних струн справжнього кохання, найсвітлішого, найсвятішого, найпрекраснішого почуття доторкнулися учні 7 класу під час мистецької години «Поезії чаруючі рядки…»  Зворушливо декламували вірші Р. Бернса, Г. Гейне, К. Симонова Сабова Аліна, Руда Дар’я, Наумов Іван, Гузеря Ярослав, Бубирьова Ліза, Бодневич Ярослав, Борух Любов. Перегляд відеокліпу пісні «Любов» на слова Р. Бернса у виконанні «Піккардійської Терції» та поезії «Жди мене», яку читали воїни АТО, вразили і зворушили кожного. Дійсно, справжнє кохання не підвладне часу і йому не страшні ніякі випробування!
   З метою розширення кола читацьких інтересів учням 8-10 класів було запропоновано тематичну пресінформацію «Читайте хороші книги» та перегляд  буктрейлерів творів сучасних зарубіжних авторів. Одним із таких авторів є американський  письменник  Курт Воннегут. Саме з його новелою «Брехня» познайомилися учні 11 класу на уроці позакласного читання (вчитель Федорова І. М.). Про справжні життєві цінності, взаєморозуміння між батьками і дітьми, про моральні норми життя, про те, як важливо, коли тебе розуміють і дають право вибору, дискутували на уроці старшокласники. Аргументовано, змістовно ділились своїми думками щодо проблем твору Коваленко Софія, Марченко Назар, Решетняк Дар’я, Скрипник Анастасія, Сабова Альона.  За досконале знання тексту, розуміння авторського меседжу читачам, за цікавий діалог на уроці вчитель високо оцінила своїх вихованців. Гадаємо,що подорож разом з ЇЇ Величністю Книгою для наших учнів буде довготривалою та цікавою протягом всього життя.
 Висловлюємо подяку всім учням, які взяли участь у предметному тижні, а також вітаємо їх з гарними результатами у II Міжнародній грі-конкурсі зі світової літератури «Sunflower» і бажаємо нових перемог та літературних відкриттів!  Юні друзі, не забувайте, що світ мрій, романтики, пригод чекає на вас!       

Комментариев нет:

Отправить комментарий